Πώς να βγείτε στη 1η σελίδα της Google!

Θέλετε η ιστοσελίδα σας να εμφανίζεται στη 1η σελίδα της Google; OK… τότε διαβάστε παρακάτω για να μάθετε το πως μπορείτε να το καταφέρετε!

Αν θέλουμε να δώσουμε μια πολύ σύντομη απάντηση στο ερώτημα “πως να βγω στη 1η σελίδα της Google”… μπορούμε πολύ απλά να απαντήσουμε με μια λέξη: βελτιστοποίηση!

Τι είναι η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων;

Τι είναι η βελτιστοποίηση;

Βελτιστοποίηση ονομάζεται η διαδικασία μέσα από την οποία μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα αποκτά όλα τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά ώστε να βγαίνει -ως αποτέλεσμα- στις πρώτες θέσεις των μηχανών αναζήτησης (Google, Yahoo, Bing) για συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά.

Δύσκολος ο ορισμός; OK… ας το πούμε λοιπόν πιο απλά….

Προώθηση ιστοσελίδων

Με λίγα λόγια.. αν είστε ένας ηλεκτρολόγος που δραστηριοποιείται στην Αθήνα, και έχετε μια ιστοσελίδα.., θα θέλατε όταν κάποιος χρησιμοποιεί τη Google* και ψάχνει για «ηλεκτρολόγος αθήνα» να βγαίνει 1η η δική σας ιστοσελίδα;

Αν ναι, τότε θα πρέπει να βελτιστοποιήσετε την ιστοσελίδα σας.

Θα πρέπει δηλαδή η ιστοσελίδα σας να γίνει τόσο καλή… ώστε η Google να την επιλέξει ως το καλύτερο αποτέλεσμα που έχει να προσφέρει στους χρήστες της.

Γιατί αυτό ακριβώς προσπαθεί να κάνει η Google. Να δώσει στους χρήστες της τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για το ψάξιμο που μόλις έχουν κάνει… Και βάζει τα αποτελέσματα σε μια σειρά, όπου οι δέκα πρώτοι εμφανίζονται στη 1η σελίδα, μετά στη 2η σελίδα εμφανίζονται οι θέσεις 11 έως 20.., κ.ο.κ

Να σημειώσουμε όμως εδώ κάτι πολύ σημαντικό… περίπου το 90% των χρηστών του internet, όταν ψάχουν κάτι, συνήθως το βρίσκουν στην 1η σελίδα.. δεν πηγαίνουν δηλαδή ποτέ στη 2η… και πως το 1ο αποτέλεσμα, συνήθως λαμβάνει το 25-30% των επισκεπτών!

Εύκολα λοιπόν μπορείτε να καταλάβετε την εμπορική σημασία που έχει η βελτιστοποίηση μια ιστοσελίδας… και για να το κάνουμε ακόμα πιο απλό…

Είσαι στη 1η σελίδα; Τότε έχεις επισκεψιμότητα, τηλεφωνήματα και πελάτες!

Δεν είσαι στη 1η σελίδα; Τότε η ιστοσελίδα σου δεν είναι παρά μια όμορφη βιτρίνα, που όμως δεν τη βλέπει σχεδόν κανείς… τόσο απλό.

Τι κόστος έχει;

Η υπηρεσία αυτή είναι φυσικά κάτι τελείως ξεχωριστό από την απλή κατασκευή μιας ιστοσελίδας.

Και επειδή συνήθως μια ιστοσελίδα χρειάζεται αρκετό χρόνο για να ανέβει στις πρώτες σελίδες της Google, είναι μια υπηρεσία που κοστολογείται με το μήνα.

Το κόστος της κυμαίνεται από 250 μέχρι και 500 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τη δυσκολία που παρουσιάζει η κάθε περίπτωση και το εύρος των εργασιών που πρέπει να γίνουν από τη πλευρά μας. Για μια επιτυχημένη καμπάνια SEO χρειάζονται τουλάχιστον 6-12 μήνες, και αρκετές φορές ακόμα και μετά τη κατάκτηση της 1ης σελίδας πρέπει να συνεχίζεται ώστε να παραμένουμε στη 1η σελίδα. Ωστόσο σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις τα κέρδη που αποκομεί ο πελάτης από τη παρουσία του στη 1η σελίδα είναι περισσότερο από αρκετά ώστε να το κόστος του SEO να μπορεί να καλυφθεί άνετα.

Διαβάστε περισσότερα για την προώθηση ιστοσελίδων και τις τιμές της συγκεκριμένης υπηρεσίας εδώ.

Προϋποθέσεις

Ωστόσο, για να σας αναλάβουμε και για να επιτύχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε, απαιτείται συνεργασία και από τη δική σας πλευρά… και όσο καλύτερη είναι η συνεργασία μας, τόσο καλύτερα είναι και τα αποτελέσματα.

Να πούμε επίσης πως δεν αναλαμβάνουμε ιστοσελίδες που δεν είναι ανεπτυγμένες στο σύστημα στο οποίο ειδικευόμαστε και υποστηρίζουμε, δηλαδή το wordpress.

Και αυτό, γιατί πιστεύουμε πως το wordpress είναι η πλέον κατάλληλη πλατφόρμα για να αναπτύξουμε μια ιστοσελίδα (εκτός από σπάνιες περιπτώσεις όπου χρησιμοποιούμε drupal), και πως μας δίνει από την αρχή ένα σημαντικό πλεονέκτημα στον αγώνα μας για να κατακτήσουμε τη 1η σελίδα.

Αν η ιστοσελίδα σας είναι ανεπτυγμένη σε κάποιο άλλο σύστημα, μπορούμε (στις περισσότερες περιπτώσεις) να τη ξαναχτίσουμε σε wordpress. Αν δεν έχετε ακόμα ιστοσελίδα, τότε θα τη δημιουργήσουμε από την αρχή σε wordpress.

Πόσος χρόνος απαιτείται για να φτάσω στη 1η σελίδα;

Ο χρόνος που απαιτείται για να ανέβει μια ιστοσελίδα στην 1η σελίδα της Google για κάποια αναζήτηση, συνήθως κυμαίνεται από 3 έως και 12 περίπου μήνες. Αυτό εξαρτάται και από τις δικές μας ενέργειες αλλά επίσης και από τον ανταγωνισμό που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Πιο συγκεκριμένα…

Αρκετές φορές είναι σχετικά εύκολο να βγείτε ακόμα και πρώτοι μέσα σε μερικούς μόνο μήνες, και άλλες φορές απαιτείται πολύ περισσότερος χρόνος για να καταφέρετε απλά να μπείτε στα πρώτα 20 αποτελέσματα. Όπως καταλαβαίνετε η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή, ωστόσο η πείρα μας μας έχει δείξει πως συνήθως 4-8 μήνες είναι αρκετοί για να δούμε σημαντικά αποτελέσματα σχεδόν σε κάθε είδους ιστοσελίδα…

Πόσο ψηλά μπορώ να φτάσω;

Η πραγματικότητα είναι πως κανένας -σοβαρός- επαγγελματίας δε μπορεί να σας εγγυηθεί ότι θα σας πάει στη 1η θέση της Google. Προσοχή… όχι στη 1η σελίδα (όπου σε κάθε σελίδα υπάρχουν 10 θέσεις).. αλλά να σας εγγυηθεί για τη 1η θέση!  Όποιος το κάνει αυτό απλά σας λέει ψέμματα… Αν δεν σας αρέσουν τα “όμορφα ψέμματα” και προτιμάτε την αλήθεια, τότε να θυμάστε το παρακάτω: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΤΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΗΣ GOOGLE!

Κι αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν είμαστε σε μια αρένα που τρέχουμε μόνοι μας, αλλά εξαρτόμαστε και από τον ανταγωνισμό που υπάρχει για τα συγκεκριμένα ψαξίματα – λέξεις κλειδιά ( π.χ. στη περίπτωσή μας, για τις λέξεις «ηλεκτρολόγος αθήνα» ).

Όσο μεγαλύτερος ο ανταγωνισμός, τόσο πιο δύσκολο να ανεβείτε, όπως καταλαβαίνετε.

Επίσης, το πόσο παλιό ή καινούργιο είναι ένα site, η επισκεψιμότητα που έχει, ο server που φιλοξενείται, το domain name… τα πάντα σχεδόν είναι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν άλλοτε θετικά και άλλοτε αρνητικά… τη σχέση της ιστοσελίδας μας με το Google.

ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ

Τα καλά νέα είναι πως εμείς -εδώ και αρκετά χρόνια- ειδικευόμαστε πάνω στη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων και πως τα αποτελέσματα που έχουμε έως τώρα είναι πάρα πολύ ικανοποιητικά..!

Μέσα από την εμπειρία μας μπορούμε να πούμε πως αν αναλάβουμε την ιστοσελίδα σας (και εσείς από τη πλευρά σας ακολουθήσετε όλες τις συμβουλές και τις υποδείξεις μας), τότε θα έχετε πραγματικά πολύ καλές πιθανότητες για να φτάσετε στη 1η σελίδα…  Μέχρι τώρα το 90% των ιστοσελίδων μας έχουν φτάσει (και παραμένουν!) στη 1η σελίδα… (και με το άλλο 10% δεν έχουμε τελειώσει ακόμη καθώς πρόκειται για σχετικά νέα projects)

Τι να κάνω για να βελτιώσω τη θέση μου;

Στη SEO1 έχουμε πάθος με τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων, και γνωρίζουμε σε βάθος όλους τους παράγοντες που προάγουν μια ιστοσελίδα στη κορυφή.

Μιλήστε τώρα μαζί μας για τη δική σας ιστοσελίδα, και ας δούμε το που είστε τώρα, και το που μπορούμε να φτάσουμε…

ΤΗΛΕΦΩΝA ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 514 0380 & 6942 918 308

Για τη φόρμα επικοινωνίας πατήστε εδώ


ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ… ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ…


(*) αναφέρουμε το Google και όχι το yahoo ή το bing, γιατί το Google χρησιμοποιείται από παραπάνω από το 65% των χρηστών του διαδικτύου